Bjørg Strømme og Maren Sofie Strømme

Fargerik akryl og akvarell på Ryvarden i september

Bjørg Strømme,
Utdanna faglærer i forming, med hovedvekt på tekstil ; design og funksjon av produkt og gjennomføring fram til ferdig resultat ….. Ein spennande prosess !
Teikning og akvarellmaling har ho vært opptatt av i svært mange  år, men for alvor tok ho opp igjen akvarellmalinga for vel 25 år siden. Akrylmaling starta hun med for ca. 6 år siden.
Utstillinga består av  bilder i akryl og akvarell. Du vil finne dramatiske fjellmotiv og store fargerike blomster i akryl, og spennande skatter i akvarell.
Bjørg er en røynd og velrennomert kunstner, med mange utstillinger bak seg, både innan- og utanlands. Ho har vel 30 års bakgrunn i skulen med formingsfag, og har delteke på – og sjølv hatt kurs i akvarell- og akrylmaling. Også på Ryvarden.


Maren Sofie Strømme,

har praktisert som billedkunstner i over 35 år, og har hatt ei rekke utstillingar, både her i Norge og på Island.
Ho bruker akryl-teknikk, med innslag av f.eks. fiskeskinn, og ho utdyper tekstur,struktur og dybde i bildene sine, og bruker vågale kontraster i eit abstrakt uttrykk.
Inspirasjonen henter ho helst i kystlandskapet og  dei mange flotte Fitjarøyene, og fra fleire opphald på Slåtterøy Fyr i Brandasund.
Også turer til slekta på Island har gitt  inntrykk som kjem fram i fleire av bileta ; det fantastiske landskapet fullt av kontraster, råhet , fargar og kraft.
Utstillinga si på Ryvarden kallar ho  «Fargar fra ein sommar»

Utstillinga står til og med 11. oktober.

Ravnene-Akrylmaleri-BjorgStromme
IMG_1320aKRYLMALERI-Maren-Sofie-Stromme
Meny